Получи единодушна подкрепа от членовете на Съдийската колегия Минчо Танев бе

...
Получи единодушна подкрепа от членовете на Съдийската колегия Минчо Танев бе
Коментари Харесай

Минчо Танев впечатли ВСС и стана титулярен шеф на съда в Царево

Получи единодушна подкрепа от членовете на Съдийската гилдия

Минчо Танев бе определен за ръководител на Районен съд-Царево. Днес се състоя чуването му от Съдийската гилдия (СК) на Висшия правосъден съвет (ВСС). Танев бе единствен претендент за поста.

Процедурата за избор на началник на съда бе оповестена изключително след гибелта на Мария Москова . Припомняме, че председателката на съда почина поради водното злополучие в Царево през септември м.г.

Минчо Танев зае поста й като изпълняващ функционалностите. А след днешното решение на Семеен кодекс към този момент е титулярен началник с мандат от пет години.

Членовете на Съдийската гилдия го избраха единомислещо и след суперлативи . Вероника Имова уточни, че е била извънредно впечатлена от Танев и че кандидатурата му е безспорна . Цветинка Пашкунова също съобщи поддръжка - „ без съмнение “. Минчо Танев направил „ извънредно положително усещане “ и на Олга Керелска. Тя подсети, че той е поел управлението на съда в „ един извънредно трагичен миг “ и е съумял да обезпечи естествената му работа.

Самият Танев по време на чуването сложи казуса със постройката на РС-Царево , която била в тежко положение и непредставителна. Той благодари на Висш съдебен съвет, че е обезпечил трети щат за съдии , което щяло да облекчи съда поради неговата свръхнатовареност.

В РС-Царево Минчо Танев бил от 2008 година Преди това е бил следовател в региона. В този подтекст той уточни, че е доста добре осведомен с проблемите в Царево.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР